DJ Dale

Contact:

Ponosan na činjenicu da je rođen u Novom Sadu,gde i danas živi, prvi kontakt sa muzikom stiče u krugu porodice u kojoj se slušao Disco ’70-tih i ’80-tih godina.

U ranoj mladosti ga kopka neproverena glasina, da li stvarno u radio aparatu “sviraju mali ljudi”??? Tako da je pala i prva žrtva njegove znatiželje, ćaletov “beach boy” kasetofon koji od tog momenta pamti kao da je bilo juče, što zbog batina koje je fasovao a što zbog činjenice da je o tog momenta na “teži način” kročio u svet tehnike.

Slede maratonska obitavanja pored radio aparata i sati i sati snimljenih kaseta koje su obilovale muzikom sa top-lista čuvene “dvestadvojke” i par stanica iz bivše SFRJ koje su pratile tadašnji “mainstream” kao i TV stanica poput MTV-a i nešto kasnije VIVE.

Tokom srednje škole igrom slučaja upoznaje izvesnog Peleta Drezgića i određenu ekipu muzičkih istomišljenika sa kojima organizuje gomilu kućnih žurki, pokušavajuci da sa maločas pomenutim Drezgićem otrgne generaciju od najezde tada dobro poznate invazije “turbo folka”.

Počinju sve intezivniji izlasci po tadašnjim novosadskim klubovima i diskotekama kao što su “Đava”, “Contrast” i “Paradiso” u kom upoznaje Dejana Matića, čoveka od kog se imalo itekako šta naučiti iz oblasti DJ-inga.

Neprestano slušanje i sakupljanje muzike se nastavlja kao i želja da se do tada stečeno znanje kruniše za čuvenim Technics-ima 1210 MKII za kojima prvi put ima direktan okršaj u pultu diskoteke “Đava” ’95. godine od kada zvanično stupa u svet disc jockey-a.

Sve veća glad za profesionalnom DJ, studijskoj i emisionoj tehnici, koja ga vodi u najveće radijske kuće novosadskog etra kao što su RTV Novi Sad, radio “Dunav”, Pan radio, radio Pan plus, IN radio u kojim “krade” zanat gledajući ljude za mix pultom i mikrofonom koji su tada važili za magove radijskog programa u gradu kao što su: Aleksandar Šopalo, Vladimir Mušicki, Bora Otić, …….

Negde krajem 2000-te u Novom Sad-u otvoren je radio AS, tada mala radio stanica koja koja je imala muzičko opredeljenje koje je u tom momentu falilo gradu…MAINSTREAM SOUND…

Odlična ekipa vrsnih novosadskih DJ-eva i tonaca, rezultirali su ekpanzijom kvalitetnog klupskog zvuka u etru grada, samim tim i radija “AS” kao lidera mainstream-a u celoj državi!!! Od samog početka je resident na ovoj radio stanici sa svoje dve smene sedmično. (za detalje o “AS”-u posetite www.radioas.co.yu)

Kako je vreme prolazilo džokejisanja u vidu rezidentstva i gostovanja je bilo sve više po klobovima i kafićima od kojih se mogu izdvojiti:

Clubs: “Đava”, “Cotrast”,” Queen”, “NSTime”, “Paradiso”, “Piping”, “Jelisavetin Bastion”, “Aquarius”, “BigMama”, “Ride”, “FreeStyle” Bečej, “Lifka” Subotica, “Soba” Bijeljina,”Moskva” Spens -NS

Caffe’s: “Tiffany”, “Times”, “Adresa”, “Studio”, “SkiBar”, Cubismo”, “Hedonist”, “Beer Bar”, “Špic”, “MB Bus”……..

Omiljeni muzički pravci su mu: disco house, latino house, funky, vocal……kao i 80’s & 90’s…..

Trenutno je resident u kafeu “Moskva” kao i na radiju “AS”, u terminima:

  • sreda od 15h do 19h
  • subota od 15h do 19h sa blokovima retro mainstreama i od 19h do 22h u emisiji “DA VIBE” koja je pod okriljem organizacije “DJ Knights”.