DJ Dejan Matić

Contact:

Prvu gramofonsku ploču je zavrteo u trećoj godini života (naravno ne u klubu, već kod kuće) i to se može smatrati početkom njegovog interesovanja za muziku, nosače zvuka i njihovu reprodukciju, a koje nesmanjenom žestinom traje do današnjih dana. U osnovnoj, a pogotovo u srednjoj školi, bio je zadužen za pravljenje dobre atmosfere na rođendanskim proslavama školskih drugova, ekskurzijama, letovanjima itd. U to vreme počinje da izlazi u novosadske diskoteke gde sreće prave disk-džokeje i zaljubljuje se u taj poziv. Otkriva tajne zanata vredno ih gledajući i slušajući, te počinje da vežba u kućnim uslovima na amaterskoj opremi i razvija svoju tehniku rada. Prvu priliku da pod prstima oseti legendarni gramofon Technics SL-1210MKII, kao i prvo samostalno veče kao D.J., dobija na mestu današnjeg “Baltazara”, u klubu koji se tada zvao “Madonna”. Ubrzo otvara prvi (i jedini) r&b/hip-hop CD klub u gradu, “YO!”, koji je postojao jedno kratko vreme i čija kolekcija diskova kasnije završava u sada već legendarnom CD klubu “Moby Dick”. U to vreme gradi i kolekciju hip-hop ploča sa tada nerazdvojnim prijateljem Zoranom Nikolićem (D.J.Z – Noise Destruction), s kojim osniva neformalnu asocijaciju “Dope Posse” i radi nabavku ploča za novosadske diskoteke. Međutim, biznis propada… Ubrzo nakon toga odlazi na Jamajku s namerom da tamo nastavi život, ali se zbog nemogućnosti regulisanja statusa vraća u Novi Sad s torbom punom novih ploča pomoću kojih ubrzo dobija šansu i zapošljava se u “Pippingu”…tada započinje njegova profesionalna karijera koja neprekidno traje do danas.

Poznat je po tome da može da odradi tri potpuno različita seta, odnosno muzička programa, u zavisnosti od potreba kluba a to su:

  • house
  • r&b/hip-hop
  • eclectic (crossover) – muzika raznih pravaca iz raznih vremenskih perioda: 70-te, 80-te i 90-te.

Karijera mu se bazira na redovnom radu u određenom kafeu/klubu/diskoteci (tzv. rezidentura), a ređe na pojedinačnim gostovanjima. Kao mesta gde je najviše radio izdvajaju se:

Novi Sad: “Pipping”, “Paradiso”, “Đava”, “Aquarius”, “Madison”, “Gradilište”, “Jelisavetin bastion”, “Adresa” kao i gostovanja u svim relevantnim kafeima/klubovima/diskotekama.

Subotica: “Lifka”

Kotor: “Secondo Porto”

festivali: “Exit New Year 04″, “Exit 04″, “Exit 05″,

kao i promotivne žurke za iste. – radio stanice: radio je kao muzički urednik, autor/urednik emisija i voditelj na sledećim radio stanicama: “Dunav”, “Spin”, “In” i “AS”.

Osim toga, radio je kao D.J. na državnom finalu prvog “Adidas Street Ball Challenge” turnira u uličnom basketu u Beogradu kao i na raznim modnim i plesnim manifestacijama u Novom Sadu.

Tokom svoje karijere trudio se da svoje znanje, veštine i iskustvo prenese drugima a sve u cilju promovisanja D.J. kulture i stručnog usavršavanja kolega, odnosno stvaranja novih disk-džokeja.

Od disk-džokeja koje je kompletno obučio a zatim im i dao pravu šansu u klubu, tj. zaposlio ih, izdvajaju se D.J. Billy 9 i D.J. Pele Drezgić (D.J. Lepe). Od ostalih kojima je pomagao na neki način ili blisko sarađivao s njima izdvajaju se: D.J.Z (Noise Destruction); D.J.Dacha i D.J.Zlatan (“Contrast”, radio “Dunav”, “Spin”, “In”) ; D.J.Pezo$ i D.J.Darko (kolege iz izvornog projekta žurki DJKnights i emisije “Promo” emitovane na radiju “AS”). Idoli iz detinjstva i ljudi koji su mu mnogo pomogli na početku karijere, a kojima duguje posebnu zahvalnost su (navedeni slučajnim redosledom) : Miroslav Nedić-Billy ; Bora Otić ; Vladimir Mušicki ; Dragan Kozlica ; D.J. Slowhands ; D.J.Šaca ; D.J.Gilio ; Miša Čonić ; Borivoj Đurović ; Miroslav Stanić. Strastveni je kolekcionar gramofonskih ploča i poseduje zavidnu kolekciju, pogotovo r&b i hip-hop muzike.