DJ Groover

Contact:

DJ Groover AKA Nemanja Bajkin iz Novog Sada je jedan od najperspektivnijih DJ-a i producenata sa ovih prostora.

Rodjen je u Moskvi. Polovinu svog zivota je proveo tamo a drugu polovinu u Novom Sadu.

Zavrsio je nizu muzicku skolu svirajuci klavir.

Dok je bio student na razmeni u Americi zainteresovao se za DJ kulturu i to najvise za Hip Hop muziku. Od kako se vratio u Novi Sad zavoleo je House muziku…uglavnom deep, funky, vocal i soulful house u pocetku, ali kako su godine prolazile njegov muzicki ukus se prosirio i na neke druge podpravce.

Od 2004. godine je rezident na pokrajinskom radiju AS FM.

Poceo je da se bavi i produkcijom krajem 2007. godine. Njegova odskocna daska je bila upravo prva numera koju je uradio pocetkom 2008. godine a to je bootleg za jednu od njegovih omiljenih klasika „Shakedown – At Night“ koja je dobila podrsku jednog od najpoznatijih imena u House muzici – Bob Sinclara kao i mnogih drugih DJ velikana kao shto su DJ Antoine, Baggi Begovic, Kid Massive, Tom De Neef itd…

U medjuvremenu je dobio ponudu svog prijatelja Ivana Schwartz-a da uradi remix za njegovu numeru „Pretend“ koja se nasla na prvom mestu mnogih radijskih top lista u Srbiji.

Ubrzo posle toga je dobio poziv od strane jednog od trenutno najtrazenijih svetskih House producenata i DJ-a Kid Massiva iz Velike Britanije da uradi remix za jednu njegovu numeru sa kojim je bio prezadovoljan i odlucio da mu ponudi da urade zajednicku numeru „Sweet Dreams“ – obradu jednog od najpoznatijih klasika grupe Eurythmics. Jedna od najvecih svetskih izdavackih kuca „Oxyd Records“, za koju su izdavali imena kao sto su Eric Prydz, Axwell, Chris Lake, Dirty South,  Sebastian Ingrosso, Funkagenda, Ian Carey, John Dahlback, Joey Negro i mnogi drugi, je ponudila da izda taj singl krajem 2008. godine, posle cega je dozivela ogroman uspeh i pojavila se na mnogobrojnim kompilacijama kao i na vinyl-u.

Naredni remix koji je uradio bio je za sastav „Jazzloungerz“ i numeru „Obsession“ koja je izasla za Seamless Recordings iz Velike Britanije a koja se nasla u Roger Sanchezovoj emisiji „Release Yourself“ i dozivela takodje veliki uspeh.

Pocetkom 2009. godine je dobio ponudu od strane Britanske izdavacke kuce Audiodamage Records cija izdanja su podrzana od strane DJ-a kao sto su Roger Sanchez, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Erick Morillo i mnogih drugih, da uradi remix za numeru „Remaniax & Marc Benjamin – Blazin“, koja je dozivela ogroman uspeh na Winter Music Conference-u u Miami-u u martu ove godine.

Nakon toga stize josh jedan poziv od lejbla Seamless Recordings sa ponudom da uradi remix za numeru „Dirty Gents feat. LDM – Think About You“ koja u toku leta uspeva da se nadje i na DMC Buzz Chartu kao i na mnogim drugim listama i biva podrzana od strane mnogih DJ-a shirom sveta.

Trenutno radi na nekoliko projekata sa svojim prijateljem iz Londona Kid Massivom, kao i sa svojim prijateljem iz Novog Sada DJ Conteom, ali takodje i na nekoliko svojih lichnih projekata.

Izdanja:

 • Ronnie Maze feat. Tyra Juliette – Give It Up (DJ GROOVER Remix) [Neurotic Groove]
 • Artie Cabrera feat. Lisa Pure – Rainfalls (DJ GROOVER Remix) [Neurotic Groove]
 • JazzLoungerz feat. Rainy Payne – Obsession (DJ GROOVER Remix) [Seamless]
(podrzano od strane DJ-a kao shto su: Roger Sanchez, Kid Massive, Tom & Grade, CJ Mackintosh, Gabriel & Castellon, Red Soul….)
 • Kid Massive & DJ GROOVER pres. Elliotte W. N’Dure – Sweet Dreams [Oxyd]
 • Ronnie Maze – House Is A Feeling (DJ GROOVER Remix) [Neurotic Groove]
 • Remaniax & Marc Benjamin – Blazin (DJ GROOVER Remix) [Audiodamage]
 • Ronnie Maze feat. Tyra Juliette – Break My Stride (DJ GROOVER Remix) [Neurotic Groove]
 • (podrzano od strane Roger Sancheza)
 • DJ Yovan feat. Claire Hayek – Analemma (I Will Follow You) (DJ Conte vs. DJ GROOVER Remix) [Kult]
 • Dirty Gents feat. LDM – Think About You (DJ GROOVER Remix) [Seamless]

Uskoro izlaze i:

 • Kid Massive feat. Elliotte W. N’Dure – Music Is The Answer (DJ GROOVER Remix) [Caballero]
 • The Beatshakers feat. Alberto – Ma Cherie (DJ GROOVER Remix) [Multimedia]