DJ Pele Drezgić

Contact:

Radno iskustvo: u skoro 15 godina rada, Skoro svi veci klubovi i lokali u gradu, a i  šire….

Residenture:

  • Diskoteka DJAVA 1996-97
  • Diskoteka LIFKA(Subotica) Leto98
  • Klub AQUARIUS 1998
  • Caffe Baby Blue 2001-02
  • Diskoteka\Klub PARADISO 1998-2003
  • Klub JELISAVETIN BASTION 2004-2009

DJ Lepe IN DA MIX!!!

Jos kao jako mali, sa 5 godina, otkriva gramofon i gramofonske ploce, tada ima tendenciju da lomi gramofonske igle skrecujuci i pustajuci tatine ploce (uglavnom unazad). Uskoro dobija svoj prvi radio i provodi besane noci slusajuci “Disko Susret” sredom na radiju Beograd 202, gde i otkriva moderne pravce u muzici. Tokom osnovne skole omiljena zanimacija mu je da snima muziku saradija, da pravi mixane trake i svoje kompilacije. Pocetkom 90tih pocinje ekspanzija dance muzike, i tu pocinje ozbiljnije da prati muziku, play liste i dance chartove.

U srednjoj skoli pocinje sa drugarima da pravi zurke, pustajuci muziku sa rucno napravljene mixete, dekova i 2 kucna cd playera… Sa 16 godina, za rodjendan dobija na poklon prvu PRAVU mixetu i tu pocinje sve, sa drugarom (DJ Daletom) ugradjuje – citaj Budzi, pitch kontrole u kucne gramofone i pocinje da mixa….

Sredinom 90tih upoznaje Dejana Matica koji ga u leto 96 uci carima profesionalnog dj-inga, tada dobija pristup profesionalnim uredjajima, pocinje aktivno da kupuje ploce i sve ostalo je istorija…

1998, imajuci par gramofona i interesantnu kolekciju ploca, pocinje da se  interesuje za digitalne nosace zvuka, zbog visoke cene vinyla. Kupuje svoje prve pro cd playere (tada revolucionarni Pioneer cdj 500 pro dj).

U toku 98-99 sa kolegom Billy 9-om radi emisiju na radiju pod pokroviteljstvom diskoteke Paradiso i odlucuje da pokrene svoju autorsku emisiju. Krajem 99 godine sa DJ Dekijem svake subote od 20h krece emisija Pan+Disco, koju karakterise non-stop mixani program u trajanju od 4 sata, ukljucujuci i chart koji je u potpunosti bio mixan beat-2-beat. Tada vec ima svoj drugi par cd playera….

Oko 2000 godine sa kolegama DJ-evima (Pezo$om, Darkom i Dejanom) pocinje  da pravi zurke po novosadskim klubovima pod imenom “Dj Knights” od kojih jedna pod  pokroviteljstvom Sinalca i uz promociju tada novog energy drinka – sada popularnog “Energiesa” cak biva i  snimljena na DVD, sa idejom o sirenju i upoznjavanju ljudi sa DJ kulturom i kvalitetnom muzikom. Bas iz te ideje se razvija udruzenje DJ-eva pod istim imenom “DJ KNIGHTS”  – Turntable Masters…

Vratio se svojoj staroj ljubavi – vinilu, ima ih skoro 3.000 i kupuje ih redovno. Zavrsava adaptaciju prostora u svojoj kuci, koji ce postati studio, gde namerava da se posveti produkciji….

Omiljeni pravci u House muzici: Vocal, Filtered, Electro, French…

The World Is Spinning, Are You?